Resultats de la cerca frase exacta: 142

Diccionaris terminològics
121. acolorir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Donar color a un preparat mitjançant l'addició d'algun producte, com ara tomàquet, safrà o rovell d'ou. [...]
122. sal d'agrella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Hidrogenooxalat de potassi present en l'agrella (Rumex acetosa). És metzinosa i només és emprada per a eliminar taques de rovell. [...]
123. cos de Gamna-Gandy
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Cadascun dels petits focus densos, esfèrics o irregulars, de color groguenc, bru o de rovell, observats principalment a la melsa en casos d'esplenomegàlia congestiva i d'anèmia drepanocítica; són formats de teixit fibrós, relativament dens, impregnat de pigment fèrric i sals càlciques, de resultes [...]
124. acer patinable
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Acer feblement aliat que en contacte amb l'aire es recobreix d'una pàtina de rovell densa que el fa resistent a la corrosió. [...]
125. medi de Balamuth
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Medi constituït per una infusió amortidora de rovell d'ou amb o sense extret de fetge, emprada per al creixement de l'entameba histolítica. [...]
126. lecitovitel·lina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Suspensió de rovell d'ou en una solució de clorur sòdic; reacciona amb la toxina del Clostridium welchii i produeix un precipitat o una opalescència. [...]
127. calaza
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
En els ous dels ocells, cadascun dels dos filaments retorts de matèria albuminosa que uneixen el rovell amb les membranes adjacents a la closca tot mantenint-lo suspès. [...]
128. pepitòria
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Guisat d'ocell de corral, sovint una gallina o un pollastre, cuit en una salsa elaborada a base de ceba, all, julivert, ametlles i rovell d'ou dur. [...]
129. medi de Dorset
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Mescla formada per rovell i clara d'ou i solució salina isotònica, que es deixa coagular en tubs inclinats i s'empra per al cultiu del bacil de Koch. [...]
130. salsa bearnesa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Salsa emulsionada calenta a base de mantega clarificada, rovell d'ou i vinagre de vi blanc, condimentada amb escalunya, estragó i cerfull, que generalment se serveix per acompanyar la carn. [...]
Pàgines  13 / 15 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>